Verdi La traviata

Kjøp billetter

Et maktspill om ære og inderlig kjærlighet

Giuseppe Verdis La traviata, den villedede kvinne, har alle ingredienser som skal til for å toppe listen over verdens mest populære operaer; kjærlighet, intriger, skam, penger og makt i det 19. århundres Frankrike. Og den har uendelig vakker musikk som spenner fra den fengende drikkevisen Brindisi til berørende arier.

La traviata Opera i tre akter av Giuseppe Verdi
Libretto Francesco Maria Piave etter Alexandre Dumas’ Kameliadamen
Dirigent Massimo Zanetti
Regi David Radok
Scenografi Lars-Åke Thessman
Kostymer Ann-Mari Anttila
Lysdesign Hans-Åke Sjöqvist
I rollene
Violetta Valery Olena Tokar
Alfredo Germont Diego Silva
Giorgio Germont Johannes Weisser
Trondheim Vokalensemble TSO Operakor

Violetta lever et vilt og dekadent liv som luksusprostituert i maktens indre kretser. Når hun møter den kjekke rikmannen Alfredo blir hun stormforelsket. Sammen rømmer de for å leve ut sin kjærlighet i landlige omgivelser. Men Alfredos strenge far vil ikke se familiens gode rykte blir tilsmusset. Han lykkes i å overtale den alvorlig syke Violetta til å avstå fra den eneste mannen hun virkelig har elsket, nettopp fordi hun elsker ham så høyt. 

Selv om La traviata ble skrevet i 1853 provoserer historien om Violetta fortsatt den dag i dag. En ung kvinne som lever av sin skjønnhet i en verden der makt, penger og status er det eneste som teller. Musikken og historien har gjort denne operaen til en av de mest kjente. 

TSOs forestilling er opprinnelig produsert av København Opera.

Billettsalget starter 14. august