Sgt. Pepper - It was 50 years ago today

Kjøp billetter

Symfonisk Beatles med band

Tidenes viktigste album fyller 50. Det er i år femti år siden utgivelsen av The Beatles legendariske og banebrytende plate Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Dirigent Ingar Bergby
Solister Det Betales
Ulf Risnes
Bill.priser kr. 570/520
16. november kl. 18.00 Vin & Musikk med Ulf Dalheim og Øyvind Gimse


Trondheim Symfoniorkester framfører Beatles-musikk fra albumet Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, sammen med Ulf Risnes og bandet Det Betales.

Sgt. Pepper’s er det åttende albumet i rekken, utgitt i juni 1967. Den gjorde enormt inntrykk på musikkens verden, som tegn på at rocken entret en ny æra av raffinement og modenhet. Albumet rangeres som et av de mest innflytelsesrike i rockens historie, og kom på førsteplass i musikkmagasinet Rolling Stone`s liste over tidenes 500 beste album.

Musikken var eksperimentell, dynamisk og frisk, og selv det visuelle uttrykket var mer forseggjort enn alt man tidligere hadde sett. The Beatles beveger seg i retning psykedelisk rock med sanger som Lucy in the Sky with Diamonds og A Day in the Life, mens sanger som Getting Better og tittelsporet er mer konvensjonell rock. Orkestreringen, skrevet av George Martin, ble av anmelderne hyllet som en bro mellom pop og klassisk, og mange som aldri før hadde eid et rockealbum gikk til innkjøp av Sgt. Pepper’s.

Det Betales er et norsk band som ble dannet i 1976, som et hyllestband til The Beatles.