Finale: Prinsesse Astrid Musikkpris

Kjøp billetter

Billettsalget starter 15. august

Beethoven Egmont overtyre
Mozart Tryllefløyten overture
Beethoven Coriolan overture
Knut Vaage Tjat
Brahms 1. sats fra symfoni nr. 1, 2 & 4

Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris for unge dirigenter: Finale med 3 x Brahms

Det er fascinerende å tenke på at både Simon Rattle og Zubin Mehta sto foran Trondheim Symfoniorkester som ganske unge dirigenter. Jeg har store forventninger til høstens Prinsesse Astrid Internasjonale konkurranse for dirigenter. Hva om en av morgendagens store stjerner er å finne blant de unge orkesterlederne? Musikere som evner å lede orkesteret, forme orkesterklangen og sette sitt individuelle preg på en fortolkning? Jeg gleder meg til å lede juryen og til å møte de unge dirigentene i høstens konkurranse. 

– Eivind Aadland, juryformann 

Trondheim Symfoniorkester har invitert unge dirigenter fra hele verden til å søke om deltagelse i Prinsesse Astrid Musikkpris. På denne konserten får vi møte tre finalister og høre hvordan de tolker hvert sitt program. Konserten avsluttes med kåring av en vinner. Førstepris er på 160.000 kroner og dirigentoppdrag med TSO. Under beskyttelse av Prinsesse Astrid, fru Ferner og med støtte fra Kulturdepartementet.

Åpne innledende runder i Olavshallen 10. & 11. september (gratis inngang). Finalister kunngjøres på tso.no etter de innledende rundene