Orfeus og Evrydike

Kjøp billetter

Opera i tre akter av Christoph Willibald Gluck

​Her er vi midt i den greske mytologien. Evrydike er død. Orfeus drar ned til dødsriket, og vil med sin vakre sang få gudene til å gi ham henne tilbake. Men på vilkår.

Spillested Trøndelag Teater, Gamle scene
Libretto Raniero da Clazabigi
Dirigent Olaf Boman
Regi Tine Topsøe
Scenografi og kostyme Monika Diensthuber
I rollene:
Orfeus Morten Grove Frandsen
Evrydike Vigdis Unsgård
Amor Karen Mathilde Heier Hovd
Trondheim Vokalensemble
Produksjonen er i samarbeid med Trøndelag Teater

Historien om den syngende helten, som mister sin elskede og reiser til dødsriket for å hente henne tilbake, tegnes med enkle strøk. Persongalleriet omfatter kun de to hovedpersonene samt rollen Amor. Men de viktige korscenene og de integrerte danseinnslagene bidrar til å tegne Orfeus i møtet med ytre krefter. Myten om Orfeus handler om kjærligheten og musikkens overskridende kraft. 
Gluck (1714–1787) illustrerer Orfeus’ reise og hans møte med rasende furier og salige ånder. Musikken er ren og avbalansert, med mørke og lys, enkelhet og patos i fullkommen likevekt. 

Christoph Willibald Gluck (1714-1787) har gått inn i musikkhistorien som en av operaens store reformatorer. Gluck mente at samtidens musikkteater hadde fjernet seg fra sin opprinnelige idé. Ytre effekter og sirkusartet underholdning sto nå i veien for samspillet mellom tekst og musikk. Selv ville han ta operaen tilbake til dens opprinnelige idealer. Hans første opera i denne nye stilen var Orfeus og Evrydike.