Blank Out

Kjøp billetter

Blank Out En 3D-opera av Michel van der Aa
Produsent Trondheim Kammermusikkfestival
Miah Persson sopran
Roderick Williams baryton (på film)
Nederlans Kamerkoor (på film)

Trondheim Kammermusikkfestival: Skandinavisk premiere på verdens første 3d-opera! ​


«High tech meets high art in 3D-opera»
«Michel van der Aa is a master – a full-out virtuoso – of mixed media»
– The New York Times, september 2017

Blank Out – virkelighet og virtualitet hånd i hånd i verdens første 3D-opera!

Blank Out er en symbiose mellom musikk, film og teknologi, der virkelighet og virtualitet interagerer med hverandre.

Sopran Miah Persson spiller live på scenen, mens hennes motspiller Roderick Williams kun er til stede på 3D-skjerm! Det hele rammes inn av elektronisk musikk og kammerkor på surround sound. Blank Out er en opplevelse av de sjeldne!

Årets festivalkomponist under Trondheim kammermusikkfestival er nederlandske Michel van der Aa. Han er utdannet både lydingeniør, filmregissør og komponist, og benytter dette til fulle i sitt virke. Det knyttes nå stor forventning til den skandinaviske premieren av det som er blitt kalt verdens første 3D-opera, Blank Out, som framføres fredag 28. september kl 19.30 i Olavshallen, Trondheim.

Operaens libretto bygger på tekster av den sør-afrikanske dikteren Ingrid Jonker. Den dypt rørende historien handler om en voksen mann som blir konfrontert med sin barndoms store traume. På mesterlig vis bruker van der Aa musikk, nyutviklede teknikker og interaktiv 3D-film til å sette fokus på hvordan vi mennesker kan rekonstruere minner og forholde oss til traumatiske hendelser fra fortida. Operaen Blank Out gikk for fulle hus og med stor suksess i New York høsten 2017. Gå ikke glipp av denne musikkhistoriske begivenheten i Trondheim! 

Kammeroperaen fremføres uten orkester

Bill.salg via kamfest.no