Beethoven & Brahms

Kjøp billetter

«The Greatest Symphony Ever Written»

Dirigent Han-Na Chang
Solist Baiba Skride, fiolin
Brahms Fiolinkonsert
Beethoven Symfoni nr. 3, Eroica

 «I was recently asked to choose the ‘Greatest Symphony Ever Written’ – and it is Eroica without any doubt in my mind. It is profoundly moving to the soul, utterly inspiring to the spirit, and completely satisfying to the logical mind. It is the best of what music has to offer to humanity.» 

– Han-Na Chang

Beethovens tredje symfoni har vært et forbilde for komponister fra romantikken og frem til vårt århundre, idet den representerer den første manifestasjonen av ideen om «den store symfonien» med monumentale kunstneriske ambisjoner. Et fabelaktig verk! 

Brahms’ fiolinkonsert er et gjennomgående lyst verk. Den har mange fine melodiske utflukter og en energisk og virtuos ungarskinspirert finale. Latviske Baiba Skride har gått fra suksess til suksess som konsertsolist med ledende orkestre, og har etablert seg i den absolutte verdenseliten. 

«Jeg gleder meg særlig til å spille Brahms fiolinkonsert med fantastiske Baiba Skride. Den konserten er et av de flotteste verkene for fiolin, med en andre sats som jeg blir helt bergtatt av hver gang jeg hører den.»

– Ine Pollenus, konsertmester i TSO

Billettsalget starter 14. august