Trondheim Symfoniorkester

Audition / Prøvespill / Prøvesang

Nedenfor finner du utlysninger til audition for kommende produksjoner.

Solistoppdrag
Trondheim Symfoniorkester inviterer unge sangere og musikere til prøvespill for solistengasjement. To solister velges.
Konserten vil avholdes torsdag 5.april 2018 kl 19:30 i Olavshallen. 

Prøvespill vil bli avholdt ved at kandidatene sender inn et videopptak av seg selv med verket man ønsker å få fremført på konserten. Verket må spilles med klaver-akkompanement Opptaket skal lastes opp på YouTube og sendes som en link sammen med CV, en skriftlig presentasjon av deg selv og programvalg. Søknadsskjema benyttes ikke.
Søknadsfrist: mandag 16. oktober 2017
Hvis juryen finner det nødvendig, vil aktuelle kandidater bli invitert til en runde 2 med prøvespill i Trondheim. Dato vil bli avtalt med hver enkelt kandidat. Ved behov vil reise og opphold bli dekket med inntil kr 2500,- på dette prøvespillet.
Øvre aldersgrense for instrumentalister er 26 år og for sangere 30 år

På grunn av det øvrige programmet i Trondheim Symfoniorkester sesongen 2017 -2018, så kan kandidatene ikke prøvespille med disse verkene Vivaldi: Fagottkonsert, Schumann: Romanse for obo (fløyte), Beethoven: Klaverkonsert nr. 5, Bach: Dobbeltkonsert for to fioliner, Vaughan Williams: The Lark Ascending, Rakhmaninov: Klaverkonsert nr. 3, Mozart: fiolinkonsert nr. 5, Elgar: Cellokonsert, Britten: Fiolinkonsert, Bruch: Fiolinkonsert, Brahms: Fiolinkonsert, Matre: Harpekonsert
Søknaden sendes til: Charlotte Winsnes:  charlotte@tso.no     

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lyst til å synge i kor?

TSO Operakor – prøvesang
TSO Operakor er et nystartet kor tilknyttet Trondheim Symfoniorkester & Opera. Koret er en naturlig del av våre operaproduksjoner, sist i suksessen Otello i Olavshallen, men også i de store korverkene, sist sammen med bl.a. Trondheim Vokalensemble i Mahlers andre symfoni. Kunstnerisk leder for koret er Ursa Lah, en kjent korpersonlighet både i Norge og internasjonalt, som vi er veldig stolte av å ha hos oss. Er du sanger med relativt god sangteknikk og notelesingsevne, glad i å stå på en scene, i en profesjonell setting med kostyme og sminke og ikke redd for å bli pushet både scenisk og sanglig, så er dette noe for deg. Om du i tillegg trives med å jobbe tett i team med andre mennesker er det enda bedre.
For prøvesang, ta kontakt med Ursa Lah, ursalah@gmail.com